Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Årø rundt

Søndag den 9. oktober Skyet med sol, byger og regn SV-S 6-15 m/s

Dønningerne fra Årøsund forplantede sig til havnen, så vi var blevet vugget i søvn. I løbet af natten var det blevet vindstille, måneskin og stjerneklart og meget koldt. Om morgenen sneg solens stråler sig ind under de disede skyer og kastede et smukt varmt morgenlys over gåturen med skibshunden. Blåklædte fritidsfiskere og løsgående hunde var de eneste, der befolkede havnen og små fiskejoller kom ud og ind af havnen med ål og fladfisk. Vejrudsigten lovede først letskyet vejr, men byger, regn og kuling hen på eftermiddagen, så det var med at udnytte formiddagen.

Havnens blå og velfungerende indkøbscykler blev benyttet til en cykeltur forbi landsby, kirke, gårde og hasselhegn. Nessie tronede i cykelkurven på den ene bagagebærer. På sydøstenden af Årø havde vi håbet, at besøge øens berømte vingård, men den havde lukket for sæsonen. En anden gårdbutik, lidt længere oppe ad vejen, havde heldigvis åbent og solgte os Galoway oksekøb i form af røget filet, inderlårsbøffer, oksespegepølse og kryddersalt. Ude ved Årø Kalv var der et velplaceret fugletårn, hvor vi fik et godt overblik over Årø Kalv, det lavvandede område og Bågø. I caféen på den meget velrestaurerede Brummers Gård drak vi en god kop kaffe og en god snak med den sønderjyske værtinde.

Vinden var øget og kom nu frisk fra syd, men vi fik lagt sikkert fra land, satte sejl og gled op vest om den lille holm, Linderum, med kursen vest om Brandsø. Her vi lagde vi kursen nord på mod fyret på Fænø, der lyste hvidt midt i bøgeskoven, selv om vi var mange sømil syd herfor. Vi så rigtig mange fugle på Lillebælt. Bl.a. flokke af edderfulgle og sortænder lettede tæt på båden og trækkende grågæs prydede himlen med deres V-formationer. Kirsten er ved at være noget fascineret af Fænø, og hun har nu studeret øens hjemmeside, fyr og historie intenst. Fænø må snart have et besøg, hvis det ellers kan arrangeres. Under hele sejlturen til Skærbæk forsøgte solen at fortrænge lammemaveskyerne, men skyerne og vinden øgede og vi var i havn på ca. 2½ time. Maksfarten var helt oppe på 9 knob, men jeg kunne trods alt mærke, at algebegroningen begrænsede farten. Da vi var vel i havn øgede vinden til 10-15 m/s og bygerne begyndte at høvle ind sydfra. Sejlersæsonen er slut nu, vi fik pakket vores sager i bilen, så kun sejl, mast og motor mangler at blive klargjort til vinteren.

Endnu en skøn og indholdsrig sejlerweekend ligger i vores sjæl og venter på at blive fordøjet og nydt i den kommende vinter.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: