Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Mjörn

Mjörn, Tjörn

Mjölneviks Kile, Stigfjorden

 58°03’260

 11°39’501

Alle vindretn.

 

Meget beskyttet ankerplads i det smalle sund mellem Mjörn og Tjörn. Der er flere ankerpladser, men fælles for dem alle, er at de er beskyttet mod alle vinde. Man kan endda fortøje til klippen ved den lille holm midt i sundet. God holdebund, selv om der er meget vandpest.

Meget smukt sted med klipper og skoveklædte klipper på alle sider. Ugeneret men vi tiltrak åbenbart en del andre danske både, som også valgte at ankre i vigen, men i god afstand. Vi lå der både i solskin og regn, og hvor det blæste en halv pelikan i Stigfjorden, men lå trygt og godt.

Fra Logbogen: “I den udvalgte Kilen viste der sig at være vindlæ, bølgelæ, tryghed, svensk skærgårdscharme, ingen andre både, en holm med alt hvad der hører sig til og postkortmotiver hele vejen rundt. Efter at have undersøgt dybderne med ekkoloddet blev ankret kastet. Solen fandt også vej til Kilen og frokost kunne indtages i cockpit. Efter den sene frokost blev hunden roet i land på den nærliggende holm for at bestige, besætte og besørge. Skipper plukkede blomster til forgasten og vasen – Hidnebæger? Alle nød solens intense varme, i kraft af de omsluttende og lægivende skove og klipper. Pigerne læste, skipper svømmede og fiskede. I løbet af eftermiddagen dukkede der dog flere både op. Mærkelig nok var de alle danske og gik enten ind mod klippen eller kastede anker, men med god afstand og i respekt for fred og natur. Pigerne lavede grillspyd med rødtunge, brødterninger, bacon, hvidløg og olivenolie. Skipper grillede dem på Cobbgrillen. De skønne spyd blev spist med tomatsalt, aiolo og hvidvin.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: