Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Kälkerön

Kälkerön, Tjörn

Stigforden, N for Björholmen

 58°04’280

 11°34’300

SV, V, NV

Lidt syd for den angivne naturhavn, er der en vig, som er angivet i bøgerne, der normalt er overfyldt, da den er charmerende og giver god beskyttelse, men det meste af østkysten på øen egner sig til fortøjning ved klippen ved vestlige vinde. Der er en del bølger fra de forbipasserende både på Stigfjorden, men det må man tage højde for, når man fortøjer til klippen. Vi havde god holdebund, men fik den ikke udsat for de store prøvelser.

Kälkerön er naturreservat og har også en fantastisk natur at byde på. Der er udsat får til afgræsning, så den ikke helt forvandler sig til skov, men de er fredelige.

Fra Logbogen: ” Efter lidt sejlen frem og tilbage, fik vi da også fortøjet ved en klippehylde i højde med stævnplatformen, så der blev turistvenlig landgang. Men først frokost til besætningen, der var sultne oven på den anstrengende sejltur!? Solen varmede både klipper, teakdæk, døtre og sjælen, så parasollen kom også i funktion. Mens besætning og gæster besteg naturreservatet og nød solskin, udsigt og hinandens selskab, prøvede skipper at rense alger af fartøjets vakre bund med en grydesvamp. Det lykkedes delvist i det 21 grader varme og brandmandsholdige vand.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: