Categories

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Flatholmen

Flatholmen, Tjörn

Naturhavn NV for Klädesholmen.

 57°57’462

 11°30’556

NV, N, NØ

 

Kan anvendes både som ankerplads lidt SØ for angivelsen og med fortøjning ved klippen, hvor man selv skal banke ögler i. Klippen har et par hylder, hvor man kan komme i land, men adgangen op ad skæret kan være lidt besværlig. Der kan forekomme lidt bølger ude fra det åbne hav, men ved de angivne vindlæ giver det normalt ingen problemer. Der er god holdebund selv om der er 5-8 m dybt.

Selve Flatholmen er meget smuk. Den er høj og giver god læ. Den er flad på toppen og det er sikkert årsagen til navnet. Klipperne har mange forskellige farver og med hvide striber og mange skurestriber fra Istiden. Der er rig flora og mange små pytter og vandhuller, der spejler himlen i det stille vand. Vest for fortøjningspladsen er der en lille bugt, som de lokale joller og motorbåde anvender til badning, men ellers har man pladsen for sig selv. Deres sejlads til og fra kan give lidt dønninger. Øst for, ved det hesteskoformede smalle sund ligger landsbyen trygt i læ for vestenvinden, men er stadig helt ugenert på ankerpladsen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: